Possu kotona

Possua ei voi vertailla mihinkään muuhun lemmikkiin ja possua lemmikiksi harkitsevien kannattaakin miettiä tarkasti mitä kaikkea possun pito vaatii. Lajitoveri, ulkotilat, hoitopaikka loman ajaksi, osaava eläinlääkäri, nykyvaatimusten mukaiset aidat jne. Possua ei voi kuljettaa junassa tai busseissa kuten koiraa, ja hyvissä ajoin kannattaa selvittää mihin possu joutuu jos täytyy esim. muuttaa, tulee ero tai itse vaikka sairastuu siten että possun hoitaminen ei enää onnistu.

Possu ei välttämättä tule toimeen perheen muiden lemmikkien eikä lasten kanssa – possu kun ei välttämättä tule toimeen edes oman lajitoverin kanssa. Possun kotona täytyykin varustautua siihen, että possua ei voi jättää valvomatta koiran tai lasten kanssa.

Possu vaatii omanlaisensa olosuhteet, ja olosuhteet myös muokkaavat possun luonnetta. Possu stressaantuu helposti, ja reipas ja kilttikin possu voi säikähtää vaikkapa lasten kovia ääniä tai yllättäviä liikkeitä. Possun näkö on heikko, joten aina ei välttämättä ole edes selvää mikä on säikähdyksen syy – pelokas possu kuitenkin pyrkii puolustamaan itseään, ja saattaa siksi myös hyökkäillä.

Parivuotiaaksi asti possu mielellään tutkii ja maistelee kaikkea mahdollista. Kärsä on tarkka työkalu, jolla possu tekee ympäristönsä itselleen tutuksi –  se nyplää ovenkarmit, lattiat, kynnykset jne.

Possu vaatii kotona oman paikan tai pesän jossa sitä ei saa häiritä. Possu on myös tarkka rutiineista, sen elämän on oltava tasapainoista ja säännöllistä. Säännöllisyyttä possun elämään tuovat esim. säännölliset ruoka-ajat ja selkeät säännöt.

Possun laumassa säätöjä tulisikin ylläpitää tarkasti – toisin kuin koirat, possut koittavat edetä laumassa ja siksi possua voikin verrata uhmaikäiseen lapseen joka koettelee rajojaan toistuvasti.

Minipossu on älykäs eläin, joka haluaa osallistua mukaan perheen toimintoihin, ja vaatii paljon aktiviteetteja. Possu oppii monenlaisia temppuja, ja myös koirien älypelit ovat suositeltavia.

Possun omistajalta vaaditaan erityisesti paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja huumorintajua. Jos näitä riittää, niin possusta on mahdollista saada ainutlaatuinen perheenjäsen, joka leimautuu ja kiintyy vahvasti omistajaansa.

4-vuotias Nexus elää leppoisaa elämään omistajansa Ninan ja Sakarin kotipossuna.